Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Praktijkverhalen zorgtechnologie

Zorgorganisaties in de gehandicaptensector zijn volop bezig met ontwikkelingen op het gebied van robotica. Verschillende organisaties zetten bijvoorbeeld uitleenmogelijkheden en experimenten op waar robots deel van uitmaken. Op deze manier kunnen ze de juiste match tussen robot en praktijkinzet vinden.

Ervaringen zorgorganisaties

Wil je weten hoe anderen het werken met robotica aanpakken? Lees dan deze praktijkverhalen. 

‘Probeer robots eerst zinvol uit’’

Abrona werkt volop aan de zinvolle inzet van technologie, waaronder robotica. Samen met cliënten, familie, begeleiders, familie en gedragskundigen kijken ze of robot Tessa een bijdrage levert aan de dagstructuur van cliënten. Ze onderzoeken ook de mogelijkheden van robotrollator LEA. 
Lees verder

‘Een beter leven voor de cliënt met technologie’

Ipse de Bruggen werkt met zorgrobots hetzelfde als met andere technologieën. Ze worden besproken in een innovatiedenktank en uitgeprobeerd met een multidisciplinair team.
Lees verder

‘Betrek cliënten bij testen en uitproberen’

Pluryn heeft op verschillende locaties een Living Lab: een verzamelplaats waar nieuwe technologie wordt getest en uitgeleend.
Lees verder

‘Werk samen aan de toepasbaarheid van robots’

Sherpa wil meer samenwerken met universiteiten, hogescholen en andere organisaties: 'We zijn immers allemaal voor dezelfde cliënten bezig.'
Lees verder

‘Geef cliënten een robot op proef’

ASVZ experimenteert volop met de inzet van verschillende robots. De zorgorganisatie heeft een uitleenservice, waarmee nieuwe technologie een maand lang kan worden uitgeprobeerd. 
Lees verder

'Betrek ook familieleden van cliënten'

InteraktContour betrekt ook familieleden van cliënten bij het uitleenproces van robots, omdat ze merkten dat goede uitleg aan hen cruciaal is. 
Lees verder

‘Laat collega’s de robots eerst zelf uitproberen’

Zozijn heeft een Zorglab waarmee ze technologie uitlenen aan cliënten en medewerkers. Het lab heeft veel verschillende technologieën tot zijn beschikking: van fitbits tot robotkatten. 
Lees verder

‘Ga uit van de vraag en koppel daar technologie aan’

Amerpoort deed de laatste tijd ervaring op met robots. De robotkat is bijvoorbeeld een groot succes. Hij is volop in gebruik en continu uitgeleend.
Lees verder

'Laat je inspireren door anderen, maar oordeel zelf'

Triade Vitree maakt steeds meer gebruik van zorgrobots. Door goede verhalen uit de sector en door er zelf mee aan de slag te gaan, worden de medewerkers ook enthousiast.
Lees verder

'Zorgtechnologie inzetten om de sociale contacten van cliënten te verstevigen.'

Profila Zorggroep, maakten kennis met robot SARA en leerden hoe ze haar kunnen inzetten bij een specifieke hulpvraag van een cliënt, gericht op sociaal contact. 
Lees verder


Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.