Naar hoofdinhoud Naar footer

Symposium ter herdenking van leven en werken van Anton Došen (1939 – 2023)

Datum/tijd

Woensdag 15 november 2023 van 09.30 uur tot 16.45 uur

Kosten

€ 150,00

Anton Došen overleed op 3 januari 2023. Daarmee verloor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking een belangrijke vernieuwer. Een aantal professionals die nauw met hem hebben samengewerkt, hebben het initiatief genomen om ter nagedachtenis van Anton dit symposium te organiseren.

Praktische informatie 

  • Datum: woensdag 15 november van 9.30 uur tot 17.30 uur. 
  • Locatie: Bovendonk in Hoeven. Het ochtendprogramma is ook te volgen via een livestream.
  • Kosten: Voor het hele programma op locatie: €150,00 p.p.  Voor deelname aan ochtendprogramma via de livestream €85,00 p.p. (bij de deelnameprijs is het herdenkingsboek t.w.v. €29,00 inbegrepen).
  • Aanmelden: via het aanmeldformulier.

Tijdens dit symposium kijken diverse sprekers terug op het leven en werk van Anton, kijken we waar we nu staan en blikken we vooruit: welke ontwikkelingen komen eraan? Het symposium bestaat uit een volledig gevuld ochtendprogramma en in de middag kun je kiezen uit een aantal praktijkgerichte workshops. 

Liber Amicorum 

Onder leiding van Filip Morisse wordt er momenteel gewerkt aan een “Liber Amicorum” (vriendenboek) voor Anton. De deskundigen die op het symposium spreken of een workshop verzorgen, zijn gevraagd om een bijdrage te schrijven. Ook een aantal andere deskundigen, die toonaangevend zijn op het gebied van emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking, worden gevraagd.

Het boek wordt op het Herdenkingssymposium van 15 november gepresenteerd. Alle deelnemers ontvangen hiervan een exemplaar. De online deelnemers krijgen het “Liber Amoricum” achteraf per post opgestuurd. Het boek is na het symposium ook in de boekhandel verkrijgbaar.

Deel deze pagina via: