Naar hoofdinhoud Naar footer

Samen bouwen aan toekomstbestendige Medisch generalistische zorg in de regio

Datum/tijd

Donderdag 18 april 2024 van 12.00 uur tot 15.00 uur

Kosten

Gratis toegang

Het kan ook bijna niet anders. Steeds meer mensen hebben thuis langdurige zorg nodig. Er zijn te weinig zorgprofessionals, onvoldoende plaatsen in het verpleeghuis, steeds hogere wachtlijsten in de complexe intramurale gehandicaptenzorg en meer crisissituaties in de eerste lijn. Om aan de toenemende vraag naar complexe medische zorg voor ouderen en kwetsbare cliënten in de thuissituatie te kunnen blijven voldoen, bundelen specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicaptenzorg en huisartsen hun krachten om thuiswonende cliënten van passende zorg te voorzien.

Meld je aan

Vilans, het ministerie van VWS en Erasmus Universiteit Rotterdam nodigen je uit om op donderdag 18 april van 12:00 tot 15:00 uur via Zoom aan te sluiten bij de online lunch- en netwerkbijeenkomst ‘Samen bouwen aan toekomstbestendige Medisch generalistische zorg in de regio'. Meld je gelijk aan!

Het programma Medisch generalistische zorg in de regio wordt door Vilans uitgevoerd, in opdracht van het ministerie van VWS en in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam.   

Laat je inspireren en praat met ons mee  

Hoe wordt binnen regio's zorg en behandeling georganiseerd voor thuiswonende ouderen en kwetsbare cliënten met een Wlz-indicatie, met en zonder behandeling? En wat vraagt dit van de samenwerking in de regio? 

Deze online lunch- en netwerkbijeenkomst bestaat uit een korte plenaire aftrap met inbreng vanuit het ministerie van VWS. Je woont naar keuze twee subsessies bij. Er is voor elk wat wils. We bieden gevarieerde sessies aan met praktijkvoorbeelden over regionale samenwerking tussen behandelaren vanuit verschillende perspectieven. 

De Erasmus Universiteit Rotterdam presenteert onderzoeksuitkomsten over belemmerende en kansrijke factoren voor samenwerking tussen behandelaren in de regio. 

Programma

 • 12.00 – 12.05   Welkom
 • 12.05 – 12.15   Programma Medisch generalistische zorg in de regio
 • 12.15 – 12.45   Vraaggesprek met ministerie van VWS
 • 12.45 – 13.30   Subsessies ronde 1 met keuze uit:
  1. Kansen en uitdagingen in de route naar stepped care in de regio
  2. Goede (medische) zorg voor iedereen; lokaal organiseren
  3. Van NOA naar NOA-Next; op weg naar een duurzame samenwerking huisarts en SO
  4. Samenwerking Beek & Bos in MGZ-project Midden-Limburg
 • 13.30 – 14.10   Panelgesprek met Erasmus Universiteit Rotterdam
 • 14.10 – 14.15   Korte pauze
 • 14.15 – 15.00   Subsessies ronde 2 met keuze uit:
  1. Kansen en uitdagingen in de route naar stepped care in de regio
  2. Goede (medische) zorg voor iedereen; lokaal organiseren
  3. Van NOA naar NOA-Next; op weg naar een duurzame samenwerking huisarts en SO
  4. Samenwerking Beek & Bos in MGZ-project Midden-Limburg

Bekijk het volledige programma

Accreditatie

Voor het bijwonen van deze online lunch- en netwerkbijeenkomst MGZ in de regio is accreditatie aangevraagd voor:  

 • Verpleegkundig specialisten 

Voor wie? 

Deze online netwerkbijeenkomst is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, huisartsen, verpleegkundig specialisten, bestuurders, (programma)managers, projectleiders en zorginkopers die samen bezig zijn om de medisch generalistische zorg regionaal en toekomstbestendig in te richten.  

Ook zorgprofessionals in functies als physician assistants, orthopedagoog generalisten, beleidsmakers, medewerkers van beroeps- en brancheverenigingen en opleiders zijn van harte welkom.  

Neem samen deel!

Nodig ook andere collega’s in jouw regio uit om deel te nemen aan deze lunchbijeenkomst ‘Samen bouwen aan toekomstbestendige Medisch generalistische zorg in de regio!  

Locatie

Online via Zoom

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan