Naar hoofdinhoud Naar footer

Wzd Café - Een deur kan op veel manieren open

Datum/tijd

Donderdag 22 februari 2024 van 14.00 uur tot 15.00 uur

Kosten

Gratis toegang

Het is een bekend beeld: een gesloten deur van een afdeling of woning waar mensen met dementie of een verstandelijke beperking zijn. De laatste jaren gaan steeds meer deuren open in de ouderenzorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Volgens de Wet zorg en dwang mag de deur alleen op slot voor een individu, als er ernstig nadeel is én er geen alternatieven zijn. Toch zit nog vaak de deur op slot voor groepen cliënten, in plaats van voor een individu. En dat is begrijpelijk; want hoe regel je dat de deur voor de één open is, en voor de ander dicht? Dit proces gaat niet vanzelf.

Over welke deuren hebben we het eigenlijk? Wat kom je tegen bij het openen van deuren? En wanneer kan een deur wel (of gedeeltelijk) gesloten zijn. Dat bespreken we allemaal tijdens dit Wzd Café. Uiteraard is er ook ruimte voor het bespreken van casussen en het stellen van vragen!

Aanmelden

Via het evenementenportaal

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Locatie

Online

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan