Naar hoofdinhoud Naar footer

10 accreditatiepunten na opdrachten Wzd-wijzer voor leden V&VN

Gepubliceerd op: 11-06-2021

Zijn jouw teamleden lid van het kwaliteitsregister V&V van beroepsvereniging V&VN? Dan komen zij na afronding van alle opdrachten in de Wzd-wijzer in aanmerking voor 10 accreditatiepunten.

YouTube video thumbnail

Zorg verleen je iedere dag. Je wilt het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? In de Wzd-wijzer staan 20 leuke praktijkopdrachten over de Wzd.

Accreditatie

Leden van het kwaliteitsregister V&V van beroepsvereniging V&VN komen na afronding van alle opdrachten in de Wzd-wijzer in aanmerking voor 10 accreditatiepunten. Vul na het doorlopen van alle opdrachten onderstaand formulier in en verstuur het ingevulde formulier naar info@wzdwijzer.nl. Vilans stuurt het formulier door naar de V&VN, zodat de punten bijgeschreven worden bij de betreffende collega’s. 

Overige deskundigheidsbevorderende activiteiten (ODA)

Doorlopen jullie niet alle opdrachten? Of zijn er collega’s die niet lid zijn van het kwaliteitsregister V&V? Schrijf dan punten in je ODA (Overige deskundigheidsbevorderende activiteiten). De opdrachten van de Wzd-wijzer zijn gebaseerd op het principe intercollegiale toetsing en vergroten dus de deskundigheid en professionaliteit van je collega's op het gebied van (on)vrijwillige zorg en de Wet zorg en dwang.

Deelnemerslijst (zie Downloads)

Hoe werkt de Wzd-wijzer?  

  1. Vorm met een aantal collega’s een team. Kies daarna 1 organisator die jullie aanmeldt voor de leeromgeving. Je krijgt een aantal handige tips en je wordt geholpen met de voorbereidingen. Want een goed begin is het halve werk!
  2. De organisator bereidt de opdrachten voor. En plant een moment in met het team om gezamenlijk aan deze opdrachten te werken.
  3. Misschien zijn er routines in je werk geslopen, waardoor je je niet realiseert dat het anders kan. In de teamopdrachten ontdek je wat onvrijwillige zorg is en leer je afwegingen te maken in de praktijk. Samen staan we stil bij zorg en dwang.

Downloads

Deel deze pagina via: