Naar hoofdinhoud Naar footer

Tweedaagse Summer School Train-de-trainer Veerkrachtstraining Jonge mantelzorgers

Gepubliceerd op: 09-06-2022

Wil jij jonge mantelzorgers graag helpen? In de tweedaagse Summer School leer je alles over de Veerkrachtstraining zodat je deze zelf kunt geven aan jonge mantelzorgers. We doen dit in een kleine groep van maximaal 20 personen.

Wil je ook dat jouw organisatie, steunpunt mantelzorg of school meer aandacht voor jonge mantelzorgers heeft? Ga dan aan de slag met de ME-WE Veerkrachtstraining voor Jonge Mantelzorgers. Uit onderzoek blijkt dat de training het welzijn van jonge mantelzorgers vergroot. De training is gebaseerd op het gedachtegoed van het DNA-V model, een model gericht op gedragsverandering, en groei en ontwikkeling (positieve psychologie). Het DNA-V model is toegespitst op jongeren en heeft als doel om groei, vitaliteit en betekenisvol gedrag te bevorderen.

Programma

Dag 1: dinsdag 5 juli:  9.30 uur – 16.30 uur (inloop 9.15 uur)

  • Je krijgt een goede basis mee in het gedachtegoed van de DNA-V van Louise Hayes en Joseph Ciarrochi. De training is gebaseerd op acceptatie en commitment therapie (ACT) en positieve psychologie, gecombineerd in het DNA-V-model. Hiermee oefenen de jongeren met verschillende rollen, gericht op groei, vitaliteit en betekenisvol gedrag. Een expert bespreekt hoe je de DNA-V kunt vertalen naar de belevingswereld van jongeren.  
  • In de middag is er ruimte voor uitwisseling tussen de deelnemers. Ook organiseren we een creatieve workshop waarin je de kracht van visueel communiceren ontdekt. Leer complexe informatie makkelijker, sneller en leuker over te brengen. Deze workshop verzorgt Judith Oosterom. Zij maakte eerder de praatplaat ‘Jonge Mantelzorgers ondersteunen doe je samen’. 

Dag 2: dinsdag 19 juli: 9.30 uur – 16.30 uur (inloop 9.15 uur)

  • We geven je een goede basis mee in de uitvoer van de veerkrachtstraining. We nemen alle 8 sessies van de training door, oefenen met de werkvormen, reflecteren individueel en als groep op de oefeningen.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 5 en 19 juli 2022
  • Tijdstip: van 09.30 tot 16.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur
  • Waar: Vilans, Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht
  • Organisator: Vilans
  • Kosten: 795 euro (excl. btw) per persoon, inclusief lunch en een creatieve workshop 

De deelnemers ontvangen de Trainershandleiding en de link naar de bijbehorende materialen. Wees er snel bij want de eerste drie deelnemers krijgen het boek ‘Ruimte om te groeien’ van Louise Hayes en Joseph Ciarrochi cadeau! De Summer School gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

Aanmelden kan hier.

Deel deze pagina via: