Naar hoofdinhoud Naar footer

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Gepubliceerd op: 10-11-2021

1 op de 5 jongeren groeit op met een ziek gezinslid. Ouder, broer, zus, opa of oma. Dit kan door de zorgen om en de zorgen voor een ziek gezinslid, klachten veroorzaken bij de jonge mantelzorgers zoals slaapproblemen. Het is daarom belangrijk dat er aandacht is voor jonge mantelzorgers.

De Dag van de Mantelzorger 

Op woensdag 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorger. Ervaringsdeskundige Tirsa Kroon vertelt hoe zij het heeft beleefd om op te groeien als mantelzorger: ‘Ik wilde zelf absoluut niet nog een extra last zijn dus vestigde ik nooit de aandacht op mezelf. Daar heb ik best een tik van gehad want op een gegeven moment kón ik zelfs niets meer delen en belandde ik op m’n vijftiende in een heftige depressie. Het heeft even geduurd voordat ik open kon zijn over wat ik wel en niet wil. Ik hoef mezelf niet weg te cijferen en mag bijvoorbeeld zeggen dat ik een bepaalde gang van zaken met m’n moeder en zussen niet leuk vind.’

De juiste ondersteuning te bieden

Om de juiste ondersteuning te bieden heeft Zorg voor Beter een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet. Hierin staan de antwoorden om jonge mantelzorgers te helpen met ondersteuning dat bij hen aansluit. Meer weten? Bekijk de pagina 'Waarom is er extra aandacht nodig voor jonge mantelzorgers’.

Deel deze pagina via: