Naar hoofdinhoud Naar footer

Brusjes ontmoeten Broedels

Gepubliceerd op: 25-10-2021

Om brusjes (broertjes en zusjes) van kinderen met een visuele, visuele-en-verstandelijke, of verstandelijke beperking te ondersteunen wordt een serious game ontwikkeld voor brussen van 6-10 jaar. Ken jij brusjes die willen meedenken en meedoen aan het onderzoek en het spel willen spelen in het voorjaar van 2022?

Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met Anjet van Dijken. Zij is onderzoekschrijver van diverse broers- en zussenboeken. De productie is in handen van Metropolisfilm die eerder de serious games ‘Jij & Ik’ en ‘Zie Je Wel’ maakte. Inmiddels is er al een heus ‘Brussenpanel’ (broertjes en zusjes, 6-10 jaar) betrokken bij de ontwikkeling van de game.

Waarom deze game?

Doel van de game is om het welzijn van brussen te verbeteren.  Door hen te laten ervaren dat zij niet de enige zijn en door belangrijke vaardigheden in het omgaan met gedachten en gevoelens te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen en hanteren van de eigen grenzen, opkomen voor zichzelf, en het vragen en ontvangen van steun uit de omgeving.

Ontmoet de Broedels!

Het spel speelt zich af in een fantasiewereld waarin de ‘Broedels’ centraal staan. Hierin maakt het kind via verschillende levels herkenbare situaties als brus mee. In de game komen acht thema’s aan bod die de kwaliteit van leven van brussen verbeteren (Moyson & Roeyers, 2012). Ze staan ook in het Broers en Zussenboek van Anjet van Dijken beschreven.

Brusjes gezocht

Als in de lente van 2022 het spel helemaal klaar is, zijn er veel brusjes nodig om mee te doen aan het onderzoek en om het spel te spelen. Weet je brusjes die hieraan mee willen doen of wil je op een andere manier meedenken of dit bericht verspreiden, neem dan contact op met Linda Veerman.

En vooral... spread the news!

Deel deze pagina via: