Naar hoofdinhoud Naar footer

Coming Out Day op 11 oktober: "Onbeperkt trots op wie we zijn!"

Gepubliceerd op: 07-10-2022

Op dinsdag 11 oktober is het Coming Out Day. Een dag waarop aandacht wordt besteed aan de positie en acceptatie van mensen uit de lhbti-gemeenschap. Om te zorgen dat lhbti’ers met een licht verstandelijke beperking de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn, geeft het ‘Project Zonder Stempel’ extra aandacht aan deze groep.

YouTube video thumbnail

Soms hebben mensen met een (licht) verstandelijke beperking het gevoel dat ze alleen zijn met hun lhbti-gevoelens. Het is belangrijk dat ze weten dat ze niet de enige zijn. En dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn. De boodschap van 'Zonder Stempel': Wij mogen zijn wie we zijn, en daar zijn we onbeperkt trots op!

Zonder Stempel organiseert onder andere ontmoetingsgroepen en ondersteunt ambassadeursduo’s, bestaande uit een persoon mét en een persoon zonder beperking. Dit project is een samenwerking tussen COC NederlandLFB en Vilans.

Digitale instrumentenbox

Daarnaast hebben ze een instrumentenbox ontwikkeld, zodat begeleiders aan de slag kunnen gaan om lhbti’ers met een licht verstandelijke beperking beter te begeleiden. Wil jij cliënten ondersteunen en begeleiden in de bewustwording van hun mogelijke lhbti-seksualiteit? Download de digitale instrumentenbox en ga aan de slag!

Deel deze pagina via: