Naar hoofdinhoud Naar footer

De Ds. Visscherprijs uitgereikt: dit zijn de winnaars

Gepubliceerd op: 06-04-2022

Op 30 maart 2022 is de Ds. Visscherprijs uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan degene die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar zijn de winnende onderwerpen een gezonde leefomgeving, lichttherapie en modulaire zorg.

Dit jaar werden er 17 proefschriften ingediend. Het proefschrift van dr. Kristel Vlot-van Anrooij won de eerste prijs. Zij deed onderzoek naar een gezonde leefomgeving voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, waarvoor ze veel de samenwerking met onder andere zorgprofessionals heeft opgezocht. Daarnaast was de jury onder de indruk van de samenhang van het proefschrift en de zes gepubliceerde artikelen over dit onderwerp. Lees het proefschrift (pdf).

De tweede plek is gedeeld door dr. Pauline Hamers en dr. Vincent Peters. Dr. Hamers leverde het proefschrift 'Shine a light on depressive symptoms in adults with intellectual disabilities. Diagnostics and non-pharmacological treatment' in. Dr. Peters leverde het proefschrift 'Turning modularity upside down: Patient-centered Down syndrome care from a service modularity perspective’ in. De samenvattingen van de proefschriften van alle genomineerden lees je op de website van de Ds. Visscherprijs.

Over de Ds. Visscherprijs

Elke 2 jaar wordt de Ds. Visscherprijs uitgereikt aan een schrijver van een waardevol proefschrift over een onderwerp binnen de gehandicaptensector. De prijs is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds in samenwerking met het tijdschrift NTz en uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. BV.

Deel deze pagina via: