Naar hoofdinhoud Naar footer

De STERKopleiding vernieuwd!

Gepubliceerd op: 30-04-2024

De LFB is een belangenorganisatie voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Zij leiden mensen met een verstandelijke beperking op tot ervaringsdeskundigen. Dit doen ze door middel van de STERKopleiding. De STERKopleiding heeft recent een update gehad.

In de vernieuwde STERKopleiding is er aandacht voor kennis en vaardigheden om te werken als beroepsprofessional. Mensen met een verstandelijke beperking worden opgeleid tot gastspreker, belangenbehartiger, ondersteuner en/of uitvoerder. De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De opleiding zorgt voor een inclusievere samenleving. Het zorgt ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen. 

Samenwerking met Human Talent Group en KCH

De Human Talent Groep heeft samen met de KCH (deskundig op het gebied van beroepscompetenties en kwaliteitsborging)en de LFB een plan van eisen en voorwaarden ontwikkeld voor de STERKopleiding. Gedurende de opleiding bouwen de studenten een portfolio op. Dit portfolio wordt officieel getoetst volgens de exameneisen.

Video’s werk van ervaringsdeskundigen

Een onderdeel van de opleiding zijn instructievideo’s. In deze video’s leggen ervaringsdeskundigen uit hoe het werken in de praktijk is.
Naast de instructievideo’s bestaat de opleiding uit workshops en infoblokken.

Ben je nieuwsgierig worden? Kijk op de website van Inclusie voor iedereen voor meer informatie.

Lees meer

Deel deze pagina via: