Naar hoofdinhoud Naar footer

Denk mee over Handreiking Ondersteuningsplannen

Gepubliceerd op: 04-05-2022

Met de Handreiking Ondersteuningsplannen kunnen zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg hun eigen methode voor ondersteuningsplannen opzetten en testen. De huidige versie is toe aan een uitgebreide update en jij kan meedenken!

De actualisatie van het kwaliteitskader 2017 – 2022 naar het kwaliteitskompas 2023 – 2028 is een logisch moment. We betrekken daarbij graag mensen uit de praktijk in de vorm van een panel, omdat dit ten goede komt van de kwaliteit van de update van de handreiking. We zoeken zorgprofessionals die vanuit hun eigen praktijk meekijken wat er nodig is om de handreiking daadwerkelijk in de praktijk tot verandering te laten leiden.

Wil meedenken over de inhoud en later over de conceptversie? Meld je dan aan via onderstaande button. 

Meld je aan

We organiseren twee a drie (online) sessies waarin we vragen je mee te lezen. In juni 2022 plannen we het eerste (online) overleg. Samen maken we een handreiking die veel organisaties, waaronder die van jou, kunnen gebruiken!

Over Handreiking Ondersteuningsplan

Met de Handreiking Ondersteuningsplan kunnen zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg hun eigen praktijk voor ondersteuningsplannen toetsen en verbeteren. De handreiking beschrijft een kader voor de inrichting van het zorgproces rondom de individuele cliënt (ondersteuningsplancyclus) en vermeldt elementen die inhoudelijk, procesmatig en qua regelgeving een rol spelen. Lees hier meer over Handreiking Ondersteuningsplan.

Deel deze pagina via: