Naar hoofdinhoud Naar footer

Doe mee met de werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’

Gepubliceerd op: 31-03-2021

Ben jij docent en zoek je een manier om technologie een plek te geven in jouw zorg en welzijn lessen? Wil je samen met andere docenten experimenteren hoe je dit het beste kan doen? Meld je dan nu aan voor de werkplaats ‘Technologie in je lessen, dat doe je zo!’ en werk mee, zodat jouw studenten naast de digitale vaardigheden om een technologie te kunnen inzetten ook vaardigheden hebben om technologie te implementeren en op te schalen binnen de organisatie waar zij gaan werken. Meer weten of aanmelden?

Technologie verovert steeds meer terrein in de zorg, dat betekent dat we hier ook aandacht aan moeten besteden in onze lessen. Maar hoe zorg je als docent voor deze vertaalslag naar je lessen? Hoe zorg je dat studenten voorbereid zijn op de technologie die in de praktijk op hen wacht? Welke tools reik je aan? Ook als je zelf nog vragen hebt over deze toepassingen kan je technologie een plek geven in je lessen. Wil je weten hoe? Daar gaan we in deze werkplaats samen mee aan de slag! We gaan samen leren, op onderzoek, testen en elkaar inspireren hoe we aan de hand van een model, technologie een plek geven in je lessenreeks.

Val je niet binnen de doelgroep van deze werkplaats maar heb je wel interesse? De mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan de ‘buitenring’. We houden je dan op de hoogte van wat er in deze werkplaats ontwikkeld wordt en je krijgt (deels) toegang tot de bijeenkomsten die georganiseerd worden in 2021.

Ontwikkelen van een kennisproduct

Met docentcollega’s van zorg & welzijn uit heel Nederland ga je aan de slag om technologie een centrale plek te geven binnen je lessen. We experimenteren, leren van elkaar en zorgen er samen voor dat jij handvatten krijgt om dit belangrijke thema in je lessen door te voeren. Daarnaast zorgen we voor een praktisch kennisproduct dat andere docenten helpt zelf met dit thema aan de slag te gaan. 

Voor wie?

Deze werkplaats is speciaal voor docenten in het MBO en HBO. Belangrijk is dat je als docent je eigen lessen kan samenstellen en regie hebt over de uitvoering. We nodigen je uit om samen met een collega deel te nemen, dus twee docenten per onderwijsinstelling. Voordeel:

  • samen is altijd leuker dan alleen
  • korte lijntjes
  • meer verbinding
  • ervaringen delen en van elkaar leren

Val je niet binnen de doelgroep van deze werkplaats maar heb je wel interesse? De mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan de ‘buitenring’. We houden je dan op de hoogte van wat er in deze werkplaats ontwikkeld wordt en je krijgt (deels) toegang tot de bijeenkomsten die georganiseerd worden in 2021.

Wat vragen we van jou?

Je inzet tot deze werkplaats van mei tot eind 2021. Concreet betekent dat: 4 digitale bijeenkomsten, namelijk:

  • 25 mei
  • 8 juni
  • 21 september
  • 9 november

Gedurende twee uur (14:00-16:00 uur) met tussentijdse opdrachten, verkenningen die gedurende deze periode uitgevoerd worden.

Samenwerkende partijen

Ontwikkelaars van het V-model (Saxion, Tech@doptie, ROC Twente, Fontys, Deltion College, Summa College), PIT en Vilans.

Deel deze pagina via: