Naar hoofdinhoud Naar footer

Genomineerden voor de Pier de Boer‐prijs 2021 bekend

Gepubliceerd op: 07-07-2021

Hoe kun je de eigenwaarde van mensen met een verstandelijke beperking vergroten? Vooral nu blijkt dat de participatiewet niet optimaal werkt voor mensen met een verstandelijke beperking. De Pier de Boer-prijs 2021 is een project waarbij meedoen door leren en werken voor mensen met een verstandelijke beperking centraal staat. In dit artikel lees je wie er zijn genomineerd voor de Pier de Boerprijs 2021. Op 30 september 2021 is de uitreiking van de prijs.

In onderstaande tekst kun je vast lezen welke genomineerden er mee doen met de Pier de Boer-prijs 2021. 

Matz de Carwash

Bij Matz Carwash worden mensen met een verstandelijk beperking ingewerkt en ingezet als duurzame werknemers in de wasstraat. In de aanpak staan de werknemers centraal: er is aandacht voor ondersteuning zowel op het werk als privé. Matz Carwash stond centraal in de documentaireserie 'De Wasstraat' (NPO).

Schreuder College, De Villeneuvestraat – Bevordering van doorstroom naar arbeid d.m.v. simulatieonderwijs

  • Om jongeren met een licht verstandelijke beperking een grotere kans te geven op de arbeidsmarkt zet het Schreuder College een vorkheftrucksimulator en een rijsimulator in om certificaten en een rijbewijs te behalen. Samen met reguliere praktijkscholen, het MBO en bedrijven is een programma opgesteld waarin leerlingen zo opgeleid worden tot gecertificeerd vorkhefchauffeur. 

Grietmanswijk B.V. LET PHUSIS WORK; maak werk van je dromen!

  • In het project LET PHUSIS WORK staat de werkwijze van Grietmanswijk B.V. centraal om mensen met een verstandelijke beperking perspectief te bieden middels een geschikte werkomgeving waarin naast werk ook aandacht is voor wonen, relaties en meedoen in de samenleving.

Pier de Boer‐prijs

De Pier de Boer-prijs is een initiatief van Stichting SPZ en wordt in 2021 voor de eerste keer samen met HandicapNL georganiseerd. Het doel van de prijs is vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om mede daardoor een bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen met een verstandelijke beperking. Eén keer in de twee jaar reikt de stichting de prijs uit, elke twee jaar wordt een nieuw thema vastgesteld voor de prijs. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van 30.000 euro en een beeld.

Deel deze pagina via: