Naar hoofdinhoud Naar footer

Geslaagde VG Hackathon 2021: Meer tijd voor zorg

Gepubliceerd op: 12-10-2021

Meer tijd voor zorg, het verlagen van werkdruk en uitstroom voorkomen. Drie belangrijke onderwerpen waar we als branche graag meer grip op willen krijgen of oplossingen voor bedenken. En dat is precies wat gebeurde tijdens de VG Hackathon op vrijdag 8 oktober.

Hackathon

Twaalf teams bestaande uit medewerkers van zevenentwintig organisaties gingen tijdens de VG hackathon aan de slag om oplossingen te bedenken voor de zorg. Tijdens de hackathon op 8 oktober richtten ze zich op meer tijd voor zorg, het verlagen van werkdruk en het voorkomen van uitstroom. 

De hackathon is een soort snelkookpan waarin de teams van probleemstelling tot brainstorm, van prototype tot toetsing moeten komen binnen één dag. Er kwam veel kijken bij het tot stand komen van de producten en oplossingen. Na een intensieve dag hield ieder team een pitch voor de jury bestaande uit Carlijn Schraven (Pluryn), Sabine Uitslag (Salijn), Michek van Schaik (Rabobank) en Frank Bluiminck (VGN). De jury bepaalde de top drie.

Eerste prijs

Het team van ’s Heeren Loo ging er vandoor met de eerste prijs (10.000 euro om het plan verder uit te werken en een na-traject). Zij bedachten 'Ready-set-go', een technologische oplossing om het voor nieuwe medewerkers eenvoudiger te maken om op een locatie aan de slag te gaan. Door te werken aan directe inzetbaarheid, blijft er meer tijd over voor zorg. De jury roemde het team vanwege hun sterke presentatie, het verwerken van het cliëntperspectief en de haalbaarheid van het idee.

Kijk voor de overige winnaars op de site van de hackathon. Bijvoorbeeld de derde prijs die ging naar een app die spraakgestuurd rapporteren ondersteunt. De winnende teams gaan hun ideeën verder uitwerken zodat er daadwerkelijk oplossingen ontstaan die helpen bij het creëren van meer tijd voor zorg. 

Meer informatie

De VG Hackathon wordt georganiseerd en gefinancierd door o.a. de VGN en Vilans/VWS. Kijk voor meer informatie over de VG hackathon en voor updates op vghackathon.nl.

Deel deze pagina via: