Naar hoofdinhoud Naar footer

Help je mee? We willen je wat vragen stellen

Gepubliceerd op: 23-09-2021

Voor een betere ondersteuning van kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking willen we je een aantal vragen stellen. Help je mee?

Er is nog te weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking die zelf geen verstandelijke beperking hebben. Dat is zorgwekkend, want opgroeien in een gezin met een kwetsbaarheid kan een grote negatieve invloed hebben op de kansen van kinderen om veilig, gezond en kansrijk op te groeien. 

Denktank KVBO

Om hier meer aandacht voor te vragen is in 2020 vanuit verschillende praktijkorganisaties, kennisinstituten en ervaringsdeskundigen de Denktank KVBO opgericht. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport slaan zij nu de handen ineen met het Trimbos-instituut om de beschikbare kennis in kaart te brengen. Bij professionals maar ook bij de kinderen zelf. Wat heeft hen geholpen en wat had kunnen helpen? Deze kennis is nodig om activiteiten en handvatten te ontwikkelen om de kinderen beter te ondersteunen.

Help je mee?

Werk je in de verstandelijke gehandicaptenzorg, dan kun je helpen door de vragenlijst van het Trimbos-instituut in te vullen en jouw kennis en ervaring te delen. Dank alvast voor je tijd en moeite. 

De enquête is inmiddels afgerond. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws over het onderzoek.

Deel deze pagina via: