Naar hoofdinhoud Naar footer

Inclusieve film: ‘Alles is Wonderland’

Gepubliceerd op: 20-04-2024

Op vrijdag 29 maart 2024 ging de film: ‘Alles is wonderland’ in première. In deze film krijg je een beeld van mensen met een beperking die begeleid wonen en/of begeleid werken. De film is gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland.

In deze film spelen meer dan honderd bewoners en cliënten van verschillende zorgorganisaties. De film gaat over hoe je anders naar elkaar kunt kijken en hoe je anders met elkaar om kunt gaan. De film duurt 45 minuten.

YouTube video thumbnail

Het verhaal

In de film is Aad altijd aan het werk. Hij heeft een zus die af en toe hulp nodig heeft, maar daar heeft hij geen tijd voor. Op een dag wordt Aad door zijn zus in ‘de tunnel’ geduwd. Hij komt erachter hoe mensen met een beperking aan het werk zijn. Dit opent zijn ogen en Aad ervaart dat er meer is dan werken alleen.

'De film gaat over anders naar elkaar kunnen kijken en vervolgens ook anders kunnen omgaan met elkaar. De acteurs spelen zichzelf of een personage dat zo weggelopen kan zijn uit de originele Alice in Wonderland. De rol van Aad wordt op magistrale wijze gespeeld door acteur Bas de Bruijn.'

Maaike van den Hoek, Regisseur

Deel deze pagina via: