Naar hoofdinhoud Naar footer

Inclusieve stembureaus tijdens de verkiezingen Europees Parlement

Gepubliceerd op: 07-03-2024

Stichting Prokkel wil meer inclusieve stembureaus tijdens de verkiezingen van het Europees Parlement op 6 juni. Al enkele jaren zet stichting Prokkel duo’s in op het stembureau. De duo’s bestaan uit iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder beperking.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen met een verstandelijke beperking actief op een stembureau. Bij de verkiezingen in november 2023 waren er 380 prokkel-duo’s. De verwachting is dat steeds meer gemeenten prokkel-duo’s in wil gaan zetten.

Inclusie

Inclusieve stembureaus dragen bij aan een inclusievere samenleving. Het zorgt ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen.
Mensen met een verstandelijke beperking, die actief zijn op een stembureau, geven aan dat zij serieus genomen worden en dat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden en wil je misschien ook een duo vormen tijdens de komende verkiezingen? Ga naar de website van Stichting Prokkel voor alle informatie. Je kunt ook contact opnemen met Marian Geling, landelijk projectleider. Telefoon: 06-27057594 of via: marian@prokkel.nl.

Wil je meer weten over inclusieve verkiezingen? Lees er alles over in artikel Verkiezingen toegankelijk

Deel deze pagina via: