Naar hoofdinhoud Naar footer

Juni staat in het teken van de Pride maand

Gepubliceerd op: 23-06-2022

Juni staat in het teken van de Pride maand. Een themamaand waarin aandacht wordt besteed aan de positie en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, transgenders of andere mensen van de LHBTI-gemeenschap.

Om te zorgen dat LHBTI’s  met een licht verstandelijke beperking de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn besteden we binnen programma ‘Zonder Stempel’ (COC, LFB, Vilans) aandacht aan deze groep.

Zonder Stempel organiseert onder meer ontmoetingsgroepen en ondersteunt ambassadeursduo’s, bestaande uit een persoon mét en een persoon zonder beperking. Daarnaast hebben we een instrumentenbox ontwikkeld, met handige tips, kennis en handvatten waarmee begeleiders aan de slag kunnen gaan om LHBTI’s met een licht verstandelijke beperking beter te begeleiden.

Tim en Arthur gaan in gesprek

In de onderstaande video gaan we in gesprek met Arthur, die zich identificeert als homoseksuele man. Hij vertelt wat hij meemaakt en waarom het zo belangrijk is dat er genoeg aandacht is voor dit onderwerp.

YouTube video thumbnail

Tim en Lindsey gaan in gesprek

In deze video gaan we in gesprek met Lindsey, die zich identificeert als lesbische vrouw. Zij vertelt hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en wat het betekent als je de juiste steun krijgt.

YouTube video thumbnail

Meer ontdekken?

Lees, leer en ontdek meer over seksuele diversiteit.

Deel deze pagina via: