Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisbank digitale zorg geopend

Gepubliceerd op: 29-06-2022

De kennisbank digitale zorg is een centraal punt voor het delen en ophalen van kennis over digitale zorg. De kennisbank levert een infrastructuur voor kennis over best practices, lopende projecten en waardebepaling uit onderzoek en financieringsmogelijkheden.

De kennisbank digitale zorg deelt informatie over zorgtechnologie, de kosten en baten en bij wie deze terecht komen. Welke toepassingen dragen bij aan het welzijn van de cliënt, het werkgeluk van de medewerker en kunnen de werkdruk verlichten? En wanneer zijn deze toepassingen waardevol? Dankzij de Landelijke Kennisbank Digitale Zorg als platform voor kennis- en informatie-uitwisseling worden er meer innovaties gerealiseerd die bijdragen aan waardevolle zorg. Dus neem snel een kijkje als je meer informatie wil hebben over beeldschermzorg, heupairbag of leefpatroonmonitoring!

Eenheid

Projectleider Henk Herman Nap van Vilans vertelt over de databank: ‘De langdurige zorg maakt nog onvoldoende gebruik van digitale mogelijkheden. Daarom is kennis over zinvol en verantwoord gebruik van technologie van belang. Want dat kan de toepassing van technologie versnellen. Samen met partners ontwikkelt en verspreidt Vilans kennis over de inzet van digitale zorg, ook met als doel om te komen tot een eenheid in de methodiek in taal en onderzoek.’

De Kennisbank bevat momenteel informatie over Leefpatroonmonitoring, Beeldschermzorg, Medicijndispenser, Slimme inco en de heupairbag. Nieuw onderzoek over zorgtechnologie kun je als gebruiker ook zelf voordragen voor opname in de Kennisbank Digitale zorg. Klik hier voor jouw kennis op de databank.

Laatst bijgewerkt op: 08-04-2024

Deel deze pagina via: