Naar hoofdinhoud Naar footer

LEEV! GLI-VB: Op weg naar een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie

Gepubliceerd op: 30-05-2022

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, maar deze veroudering gaat vaak gepaard met inactiviteit, ongezonde voedingsgewoonten en gezondheidsproblemen die al op jonge leeftijd ontstaan. Hierdoor heeft deze groep een verhoogd risico op aandoeningen die te maken hebben met het ouder worden. Gespecialiseerde leefstijlondersteuning is daarom nodig maar blijkt lastig. Het goedgekeurde projectvoorstel ‘LEEV! GLI-VB: Ontwikkeling van een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie’ brengt hier verandering in.

Wat is LEEV! GLI-VB?

‘LEEV! GLI-VB is een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie. Na de afronding van het 4-jarige project moet deze interventie zorgprofessionals helpen om effectieve leefstijlondersteuning te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en begeleiders. Daarmee wordt de leefstijlgerelateerde gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren en wordt kennis ontwikkeld over effectieve gepersonaliseerde integrale leefstijlondersteuning.

Het consortium

Het LEEV!-consortium is een groep samenwerkende organisaties met veel kennis op het gebied van gezonde leefstijl, voeding en beweging, van mensen met een verstandelijke beperking en omvat alle relevante nationale kennisinstellingen in Nederland. Deze kennisinstellingen en praktijkpartners van het LEEV!-consortium hebben in de afgelopen 10 jaar in verschillende projecten al kennis en producten ontwikkeld. Deze kennis en producten worden binnen het LEEV! project gebundeld en doorontwikkeld tot een GLI-VB. De groep samenwerkende partijen bestaat onder andere uit de Hanzehogeschool Groningen, Academische werkplaatsen, VGN en de kernteamorganisaties Cosis, Alliade, Koninklijke Visio, De Zijlen, De Trans, Maykehiem, Bartiméus, ’s Heeren Loo en Abrona.

Lees voor meer informatie over het project op de site van de Hanze Hoogeschool.

Deel deze pagina via: