Naar hoofdinhoud Naar footer

Lerend netwerk kwaliteitsverpleegkundigen – meld je aan!

Gepubliceerd op: 02-02-2024

Het aantal kwaliteitsverpleegkundigen groeit snel binnen de gehandicaptenzorg. Dat is goed nieuws. Maar hoe geef je deze rol goed vorm? En hoe inspireer je elkaar? Ontdek het samen en doe mee aan het lerend netwerk voor kwaliteitsverpleegkundigen!

In het lerend netwerk kom je samen verder. Je wisselt ervaringen uit, bespreekt dilemma’s en deelt kennis met elkaar. Ook sta je stil bij jouw positie en rol in de organisatie. En wat je in het netwerk leert, kun je direct toepassen in je werk! 

Veel voordelen 

Frisse energie en plezier. Dat zijn de grote pluspunten die deelnemers aan een lerend netwerk noemen. Maar er is veel meer wat ze eruit halen! Zoals: een bredere kijk op zaken binnen het werk, inspiratie en nieuwe ideeën, zelfreflectie, praktisch toepasbare tips, betere samenwerking, een goede band tussen deelnemers, een groter eigen netwerk. Ben jij al enthousiast? 

Over jou 

Ben jij die kwaliteitsverpleegkundige in de gehandicaptenzorg met een signalerende, analyserende en coachende rol? Geef jij advies aan collega’s, gevraagd en ongevraagd? En heb jij een agenderende rol binnen jouw organisatie met een korte lijn richting beleid? Dan is dit netwerk echt iets voor jou! 

De praktische kant 

Dit netwerk is opgericht door enkele kwaliteitsverpleegkundigen die behoefte hebben aan uitwisseling, zij vormen de kerngroep. Vilans gaat dit netwerk ondersteunen  om te ontdekken of hier voldoende animo voor is en welke (kennis)vragen er spelen. We evalueren dit in de zomer van 2025.  

Het plan is dat vanaf nu het netwerk vier keer per jaar bij elkaar komt, twee keer online en twee keer live. Verder houd je ook contact met elkaar buiten de bijeenkomsten, via e-mail, online koffiemomentjes of een whatsappgroep.  

Meld je aan!  

Sluit je aan bij het lerend netwerk kwaliteitsverpleegkundigen gehandicaptenzorg. Inspireer elkaar en ontdek samen hoe deze rol een goede en blijvende plek kan krijgen binnen de gehandicaptenzorg. 

Na je aanmelding krijg je uitnodigingen voor de bijeenkomsten. Je kan per keer aangeven of je erbij bent. Deelname is gratis.  

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan