Naar hoofdinhoud Naar footer

Naam in een nieuw jasje, AVG wordt arts VG

Gepubliceerd op: 21-07-2022

De verwarring met AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is opgelost door de nieuwe naam: arts VG.

Naam in een nieuw jasje

Met deze nieuwe naam wordt ook het woord ‘arts’ niet meer dubbel gebruikt (AVG-arts) én behoudt de term de bestaande naamsbekendheid. Het is daarom geen echte naamswijziging, eerder dezelfde naam in een nieuw jasje!

Professionaliseringsslag 

De NVAVG is druk bezig met een brede professionaliseringsslag op het gebied van communicatie. Dat krijgt verder vorm via een vernieuwde huisstijl en een restyling van het logo. Ook de website www.nvavg.nl heeft een nieuwe, frisse jas. Zo bouwen ze verder om hun unieke specialisme bij geneeskundestudenten, basisartsen, zij-instromers en andere zorgprofessionals verder op de kaart te zetten. 

‘NVAVG wint aan autoriteit’ 

‘We zijn heel blij met de naamswijziging en alle andere stappen die we hebben gezet om onze organisatie verder te professionaliseren’, zegt voorzitter Matijn Coret blij. ‘Zo zijn wij steeds beter in staat onze plek te claimen, zitten we vaker als gelijkwaardige gesprekspartner aan de juiste tafels en merken hiermee dat we aan autoriteit winnen. Als NVAVG zijn wij volop in beweging, en we boeken vooruitgang!’

Deel deze pagina via: