Naar hoofdinhoud Naar footer

Oproep inzendingen: Ds. Visscherprijs 2024

Gepubliceerd op: 18-07-2023

De Ds. Visscherprijs wordt eenmaal in de tweejaar toegekend aan een onderzoeker die een waardevolle dissertatie heeft gepubliceerd op het gebied van (de ondersteuning van en de zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking.

Over de Ds. Visscherprijs 2024

Op 14 maart 2024 zal de prijs voor de vijftiende maal worden uitgereikt. Personen die in aanmerking willen komen voor de prijs, of zij, die anderen voor de prijs willen voordragen, worden uitgenodigd dissertaties in te zenden. De prijs is een initiatief van het Ds. Visscherfonds, in samenwerking met NTZ (Nederlands Tijdschrift voor de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen) en Koninklijke Van Gorcum.

De inzendtermijn voor de Ds. Visscherprijs sluit op 15 oktober 2023. 

Uit de inzendingen selecteert de jury drie proefschriften die voor de prijs worden genomineerd. Uit de genomineerden draagt de jury vervolgens een winnaar van de Ds. Visscherprijs voor. De toekenning van de prijs vindt plaats door het bestuur van het Ds. Visscherfonds. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000 bruto. Voor de genomineerden die als tweede en derde worden verkozen, zijn prijzen van € 6.000 bruto beschikbaar. 

Lees meer 

Downloads

Deel deze pagina via: