Naar hoofdinhoud Naar footer

Oproep voor brussengame 'Broedels'

Gepubliceerd op: 06-06-2022

Er is een computerspel ontwikkeld voor brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer of zus met een visuele en/of verstandelijke beperking. In de game draait het om de Broedels: lieve monstertjes die allerlei dingen meemaken die broers en zussen van een kind met een beperking ook ervaren.

YouTube video thumbnail

Brussen zijn kinderen met een broertje of zusje met een beperking. De game kan helpen bij het leren omgaan met gedachten, gevoelens en lastige situaties. Aan de hand van animaties wordt informatie gegeven, ook voor de ouders. Denk aan mini-games en bijhorende werkbladen om uit te printen. Bekijk onderstaande trailer om te zien hoe de game werkt.

Oproep: op zoek naar brussen

Vanuit de Academische Werkplaats Bartiméus, Vrije Universiteit Amsterdam en Ons Tweede Thuis is een nieuw onderzoek gestart waarin dit spel wordt gebruikt. Er zijn nog brusjes nodig voor dit onderzoek. Om mee te kunnen doen, moet de brus 6 t/m 9 jaar zijn en een broer of zus hebben met een visuele en/of verstandelijke beperking die (deels) thuis woont. Ouders en de brus hebben zelf geen beperking of ernstige ziekte. Het kind speelt de game 4 weken lang, 2 levels van 20 minuten per week. Ook komt er 3 keer een onderzoeker thuis langs met een aantal vragenlijsten. Deze worden door de ouder én de brus ingevuld. Gezinnen uit Nederland en Vlaanderen kunnen zich nog ruim een jaar aanmelden.     

Aanmelden

Wil je je aanmelden of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Linda Messemaker-Veerman via mail of door te bellen.

Deel deze pagina via: