Naar hoofdinhoud Naar footer

Opvang voor vluchtelingen met beperking uit Oekraïne

Gepubliceerd op: 25-03-2022

De ontwikkelingen in Oekraïne volgen elkaar snel op. Meerdere zorgaanbieders in Nederland starten initiatieven om vluchtelingen met een beperking op te vangen. Op de website van de VGN zijn de volgende zorgorganisaties en hun initiatieven genoemd.

Veel zorgorganisaties werken samen en zetten hun beschikbare middelen in. Ook burgers, vrijwilligers, leveranciers en de gemeenten dragen hun steentje bij om een opvang te verzorgen voor vluchtingen met een beperking.

Gemeente Huizen, zorgorganisatie Sherpa en woningcorporatie De Alliantie

In Huizen kunnen kinderen met een beperking, hulpbehoevende ouderen en hun familieleden of begeleiders terecht voor een tijdelijke opvang. De tijdelijke opvang wordt door De Alliantie gereed gemaakt in een leeggekomen zorgcomplex van Sherpa. De leveranciers van Sherpa en Cordaan zorgen voor bedden en linnengoed, de schoonmaak en voldoende voorraad aan levensmiddelen.

Reinaerde en Ipse de Bruggen

Ook Reinaerde en Ipse de Bruggen hebben vluchtingen opgevangen. Het zijn (groot)moeders en kinderen met een beperking die dankzij de organiseerde vluchtroute van stichting SOFT tulip in Nederland zijn aangekomen. Vrijwilligers, buurtbewoners en tolken geven de eerste directe ondersteuning in de woning. 

Meld (tijdelijke) opvang

Er is meer opvang nodig, er blijven mensen met een beperking naar Nederland komen. Bij SOFT tulip kan je als zorgorganisatie bij het coördinatiepunt een (tijdelijke) huisvesting melden.

Meld een (tijdelijke) opvang

Deel deze pagina via: