Naar hoofdinhoud Naar footer

’s Heeren Loo volledig gecertificeerd Milieuthermometer Zorg

Gepubliceerd op: 02-02-2024

s' Heeren Loo is trots op het bronzen certificaat van het keurmerk Milieuthermometer Zorg (MTZ). Voor het eerst zijn alle regio’s van de zorgorganisatie gecertificeerd. Hierdoor voldoet de organisatie nu aan de bronzen milieueisen van de MTZ op zestien gebieden, waaronder energie, water, bodem, lucht, afval, voeding, vervoer, vastgoed en groenbeheer.

Duurzame groenvisie en bewuster energieverbruik

De organisatie kreeg dit voor elkaar door onder meer het vaststellen van de groenvisie 'Natuur voor jou' over klimaatadaptatie, biodiversiteit en behandeling in het groen, en het concept Ecostraten voor de woonzorgparken.

Energiegebruik werd teruggedrongen door plaatsing van zonnepanelen en betere isolatie én door te zorgen voor bewuster energieverbruik. Cliënten en medewerkers werkten ook samen aan de verduurzaming, onder meer in de dagbesteding.

Behalen zilveren milieucertificaat

's Heeren Loo gaat in 2025 voor het zilveren certificaat. Ze kijken nu wat daarvoor nodig is en gebruiken daarbij de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) die ondersteunt bij het toewerken naar een duurzame bedrijfsvoering.

Lees meer over de certificering op de website van 's Heeren Loo

Deel deze pagina via: