Naar hoofdinhoud Naar footer

Save the date - congres Focus op Onderzoek

Gepubliceerd op: 21-11-2022

Het is dé plek waar onderzoekers, professionals, cliënten en naasten elkaar treffen. En hét trefpunt waar zij wetenschappelijke ontwikkelingen en praktijkkennis met elkaar delen. Alvast voor in je agenda: 15 juni, de datum van het congres Focus op Onderzoek.

Het congres slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk in zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking.

Wat gebeurt er op het congres?

Focus op Onderzoek:

  • geeft informatie over recent onderzoek op belangrijke themagebieden.
  • biedt onderzoekers, professionals en cliënten de gelegenheid om te reflecteren op nieuwe ontwikkelingen en de rol van onderzoek in de praktijk.
  • vormt met het congres een platform waar onderzoekers, professionals en cliënten met elkaar van gedachten wisselen over resultaten van onderzoeksprojecten.

Achtste editie Focus op Onderzoek

De Kenniscoalitie Zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen houdt op donderdag 15 juni 2023 in de Eenhoorn in Amersfoort het congres Focus op Onderzoek - Weten­schappelijk onderzoek ten behoeve van (de zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking. Focus op Onderzoek staat sinds 1995 bekend als hét Nederlandse wetenschappelijk congres voor de gehandicaptensector. Door de jaren heen is zeven keer een Focus op Onderzoek georganiseerd. De laatste keer was in 2018.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor:

  • onderzoekers, zowel universitair als niet-universitair
  • managers en professionals van zorginstellingen
  • beleidsfunctionarissen van ouder- en cliëntenorganisaties, brancheorganisaties en overheid

Sessies op het congres

Focus op Onderzoek 2023 bestaat uit zowel plenaire bijdragen (keynote sessies) als parallelsessies (symposia, lezingen, roundtables, posterpresentaties). Bijdragen uit het onderzoeksveld zijn de basis voor de parallelsessies. Onderzoekers die hun onderzoeksresultaten op het congres willen presenteren kunnen hun interesse aangeven met de link onderaan dit artikel.

Nu alvast aanmelden voor Focus op Onderzoek

Meer informatie over thema en inhoud van Focus op Onderzoek 2023 volgt zo snel mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Meld je dan alvast aan.

Ja, ik heb interesse om Focus op Onderzoek te bezoeken. Houd me op de hoogte!

Ben je onderzoeker of ben je op een andere manier betrokken bij onderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking? Het congres Focus op onderzoek biedt een podium om (resultaten van) toonaangevend en/of vernieuwend onderzoek voor het voetlicht te brengen. Als je als onderzoeker een bijdrage aan het congres wilt leveren dien dan voor woensdag 25 januari 2023 je bijdrage in via deze link.

Laatst bijgewerkt op: 21-11-2022

Deel deze pagina via: