Naar hoofdinhoud Naar footer

Slimme Zorg Estafette 2024 – meld je aan!

Gepubliceerd op: 11-01-2024

Van 29 januari tot en met 23 februari 2024 wordt de jaarlijkse Slimme Zorg Estafette (SZE) gehouden. Elke week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. De Innovatie-impuls 2 organiseert een aantal webinars over het duurzaam implementeren en opschalen van technologie in de gehandicaptenzorg. Meld je nu aan!

De Slimme Zorg Estafette is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise over zorginnovaties te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan meedoen aan de activiteiten tijdens de SZE.

Bekijk de webinars van Innovatie-impuls 2

Benieuwd naar de online sessies georganiseerd vanuit de Innovatie-impuls 2? Klik op de links voor meer informatie en meld je aan:

 • Dinsdag 30 januari vond de webinar: De Innovatie-Route: voorkom dat je technologie in de kast belandt plaats.
  Binnenkort kan je deze terugkijken.
  Leer in deze sessie werken met de Innovatie-Route; een manier waarop je succesvol zorgtechnologie kunt implementeren in jouw zorgorganisatie. Met praktische stappen, tools en voorbeelden. Interessant voor projectleiders, managers innovatie, ict managers, managers primair proces en andere geïnteresseerden. 
   
 • Woensdag 7 februari jongstleden vond de webinar:
  Gehandicaptenzorg en technologie: inzicht in gebruik, opschaling en doelmatigheid plaats.
  Terugkijken kan door middel van deze link: https://youtu.be/IB6ENjyH-24
  Je ontdekt in deze sessie welke zorgtechnologieën er allemaal al in gebruik zijn, door hoeveel organisaties en met welk doel. Denk aan technologie ter ondersteuning van de dagstructuur, ter verbetering van de slaap en om contact op afstand mogelijk te maken. Interessant voor innovatiemanagers en -medewerkers, projectleiders en andere geïnteresseerden. 
   
 • Dinsdag 13 februari 2024 van 10:30 tot 12:00 uur: (VOL) Draagvlak creëren voor de inzet van zorgtechnologie 
  Om zorgtechnologie te kunnen inzetten is draagvlak nodig. Bij cliënten, bij medewerkers, bij managers, bij financiers. In deze online workshop krijg je inspiratie, nieuwe inzichten en praktische tips die zorgen voor meer bewustwording en concrete uitvoering. Interessant voor professionals die technologie duurzaam gaan implementeren en opschalen in hun organisatie. 
   
 • Donderdag 15 februari 2024 van 11:00 tot 12:00 uur: Borging en opschaling van zorgtechnologie 
  In jouw organisatie wordt zorgtechnologie gebruikt door cliënten en begeleiders. Je wilt gaan opschalen, naar andere technologie, meer locaties. Hoe borg je resultaten, trainingen en ICT ondersteuning? In deze sessie leer je meer over het stellen van doelen, kpi's en het inrichten van dit onderliggend proces. Interessant voor innovatiemanagers en –medewerkers, en projectleiders in de gehandicaptenzorg. 
   
 • Donderdag 22 februari 2024 van 15:00 tot 16:00 uur: De organisatie van innovatie: visie, strategie, implementatie 
  Om technologie goed te kunnen implementeren heb je een innovatiestrategie nodig. Dit is de basis voor je keuzes, implementatie en opschaling van technologie. Hoe pak je dat aan? In deze sessie nemen we je mee aan de hand van verschillende voorbeelden uit de ouderen- en gehandicaptenzorg. Interessant voor innovatiemanagers en -medewerkers en projectleiders in de gehandicaptenzorg. 

Registreer je voor de SZE

Wil je ook meedoen? Dan is het nodig om je éénmalig te registreren. Daarna kan je je voor elke sessie inschrijven. Registreren voor de Slimme Zorg Estafette kan hier

Over de Slimme Zorg Estafette

Tijdens de SZE staat innovatie centraal in de gehele gezondheidszorg: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. Belangrijke thema's daarbij zijn o.a. de juiste zorg op de juiste plek, anders werken en succesvol opschalen. Het zijn de (domeinoverstijgende) samenwerkingen en interactie met deelnemers die de Estafette maken tot wat het is. De Slimme Zorg Estafette is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Deel deze pagina via: