Naar hoofdinhoud Naar footer

Talentontwikkeling en scholing voor mensen met verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: 20-04-2020

Hoe kunnen mensen met een beperking zichzelf en hun talenten ontwikkelen (betaald of onbetaald)? Ervaringsdeskundigen en zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg gaan vanuit het programma ‘Volwaardig leven’ drie leerlijnen ontwikkelen die vanuit de dagbesteding kunnen worden aangeboden.

Het volgen van een leerlijn en het halen van een certificaat moet mensen met een beperking helpen bij het vinden van een best passende (onbetaalde) werkplek. Partijen die de leerlijnen ontwikkelen een erkend praktijkbewijs waardoor het document wordt erkend in de gehandicaptensector. Daarbij ontvangen mensen met een beperking scholing en trainingen in hun eigen tempo en passend bij de situatie. 

Drie nieuwe leerlijnen

  1. Leerlijn assistent facilitair medewerker 
  2. Leerlijn assistent groenvoorziening
  3. Leerlijn assistent logistiek

De successen en leerervaringen van brancheorganisatie Woonhulp en Academie voor de Zelfstandigheid vormen de basis voor de ontwikkeling van de leerlijnen. Meer informatie? Neem contact op met Isabel Verleun, projectleider 06-422 68 141. 

Initiatiefnemers

Het project is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van VWS, de LFB en de VGN. De Academie voor Zelfstandigheid is een erkend branchecertificaat of praktijkbewijs te ontwikkelen.

Deel deze pagina via: