Naar hoofdinhoud Naar footer

Vouchers Gewoon Bijzonder 2023

Gepubliceerd op: 06-09-2023

Hoe kun je de zorgprofessional van de toekomst beter voorbereiden op wat ze in de praktijk gaan zien, dan door ze met gastdocenten uit de praktijk alles te laten vertellen over de sector en waar je tegenaan kunt lopen? De bedoeling van de 'Vouchers Gewoon Bijzonder 2023' is om kruisbestuiving te stimuleren door onderwijs en zorg van elkaar te laten leren. Leerlingen en studenten kunnen veel leren over de gehandicaptensector wanneer zij hierover horen van mensen die in deze sector werkzaam zijn. Ook kunnen zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en docenten van zorgopleidingen veel van elkaar leren.

Waarvoor zijn de vouchers?

Een voucher biedt financiële ondersteuning bij het organiseren van bewustwording over de gehandicaptensector bij scholieren en/of voor kruisbestuiving tussen zorg en onderwijs. De voucher is dus bedoeld voor een onderwijsinstelling en een gehandicaptenzorginstelling samen. Zij dienen in gezamenlijkheid een voucher aan te vragen. Mogelijkheden zijn:

  • zorgprofessionals creëren, samen met ervaringsdeskundigen, bewustwording op lagere en middelbare scholen (bijv. door het verzorgen van gastlessen);
  • mbo/hbo en zorginstellingen werken met elkaar samen om kruisbestuiving tussen onderwijs en zorg te bewerkstelligen.

Wat houdt de voucher in

Er kan maximaal € 10.000,- worden aangevraagd voor een voucher. Het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ geldt hierbij. Indien het totale budget van € 200.000,- uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep. Voor de uitvoering van de voucher staat een periode van maximaal 12 maanden. Je kunt tot 30 november 2023 financiering aanvragen middels de voucher. 

Meer informatie

Bron

ZonMw

Deel deze pagina via: