Naar hoofdinhoud Naar footer

Vraag gratis de Wzd-kalender aan en ga in gesprek over alternatieven en (on)vrijwillige zorg

Gepubliceerd op: 09-11-2022

Het motto van de Wet zorg en dwang is sinds de invoering op 1 januari 2020 ‘Nee, tenzij’. Daarmee bedoelt de wet dat zorgprofessionals onvrijwillige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking zoveel mogelijk moeten voorkomen. Heel belangrijk natuurlijk, maar hoe doe je dat? Speciaal daarvoor heeft Vilans voor het nieuwe jaar een weekkalender ontwikkeld, die inspiratie geeft over alternatieven en vrijwillige zorg.

Helaas zijn we door de voorraad van 3000 Wzd-kalenders heen en is het niet meer mogelijk om een fysiek exemplaar te ontvangen. Degene die de fysieke kalender hebben aangevraagd hebben eind 2022 een exemplaar ontvangen. Nu is er een digitale versie beschikbaar, zodat iedere zorgprofessional de Wzd-kalender kan inzetten. Wil je weten hoe je de kalender goed inzet? Lees dan verder!

Geef de kalender een centrale plek in jouw organisatie en ga het goede gesprek aan

De weekkalender zit boordevol inspiratie over alternatieven voor onvrijwillige zorg en is bedoeld om het goede gesprek tussen jou en jouw collega’s op gang te brengen. Elke week staat er een alternatief of een praktijkvoorbeeld in de kalender. Zoek een centrale plek in jouw organisatie en hang de kalender op! 

Digitale versie Wzd-kalender

Download de digitale Wzd-kalender

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan