Naar hoofdinhoud

Vraag de gratis Wzd-kalender aan en ga in gesprek over alternatieven en (on)vrijwillige zorg

Gepubliceerd op: 09-11-2022

Het motto van de Wet zorg en dwang is sinds de invoering op 1 januari 2020 ‘Nee, tenzij’. Daarmee bedoelt de wet dat zorgprofessionals onvrijwillige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking zoveel mogelijk moeten voorkomen. Heel belangrijk natuurlijk, maar hoe doe je dat? Speciaal daarvoor heeft Vilans voor het nieuwe jaar een gratis weekkalender ontwikkeld, dat inspiratie geeft over alternatieven en vrijwillige zorg.

Helaas zijn we door de voorraad Wzd-kalenders heen en is het niet meer mogelijk om een exemplaar te ontvangen. Wil je weten hoe je de kalender goed inzet? Lees dan verder!

Geef de kalender een centrale plek in jouw organisatie en ga het goede gesprek aan

De weekkalender zit boordevol inspiratie over alternatieven voor onvrijwillige zorg en is bedoeld om het goede gesprek tussen jou en jouw collega’s op gang te brengen. Elke week staat er een alternatief of een praktijkvoorbeeld in de kalender. Zoek een centrale plek in jouw organisatie en hang de kalender op! 

Op = op

Degene die de kalender hebben aangevraagd krijgen eind 2022 een exemplaar naar het door jou opgegeven adres wordt verstuurd. De kalender wordt gratis beschikbaar gesteld voor zorgprofessionals, onder het motto op = op. Op woensdag 23 november zijn alle ruim 3000 exemplaren vergeven.

Digitale versie Wzd-kalender

Begin 2023 komt de kalender ook als digitale variant online op deze website. Houd Vilans.nl in de gaten! 

Deel deze pagina via:

Contactpersoon