Naar hoofdinhoud Naar footer

We (ontregel)blikken terug op 2022

Gepubliceerd op: 19-12-2022

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Hoe staat het ervoor met jouw ontregelkennis? Kom erachter en doe de ontregelquiz! Verder delen we de 3 best bekeken ontregeltools en de 5 best gelezen artikelen. Start het nieuwe jaar vol inspiratie om te ontregelen!

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Heeft jouw organisatie al mooie stappen gemaakt met het ontregelen? En hoe staat het ervoor met jouw ontregelkennis wat betreft de HACCP? In dit artikel sommen we de beste tools en artikelen van 2022 nog even voor je op! 

Welke registraties zijn verplicht?

Wat is verplicht? Waar komen registraties vandaan? Welke registraties zijn wettelijk verplicht en welke niet? Bekijk hier het overizicht registratie gehandicaptensector. 

Welke registraties in de gehandicaptenzorg zijn verplicht? | Kennisplein Gehandicaptensector

Cartoons minder registraties

Je vindt hier een verzameling van grappige cartoons, om je collega's aan het denken te zetten - en vooral te laten lachen! - over registratielasten in de zorg. Download ze en print ze. Hang ze op in de personeelskamer of bij het koffiezetapparaat. Je mag de cartoons ook op je intranet gebruiken. Download de cartoons: 

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/vakmanschap/registratielasten-cartoons

HACCP in de zorg 

Vraag jij je ook af wat de afkorting HACCP betekent? En welke lijstjes nodig zijn om veilig met voeding om te gaan als je werkt met cliënten? Weten waarom je iets doet draagt bij aan het verminderen van de ervaren regeldruk. Reden genoeg om in te gaan op al deze vragen. Lees meer:

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/vakmanschap/verminderen-regeldruk/registraties-zorg-haccp

Hoeveel weet jij van de HACCP? Test je kennis en doe de quiz: 

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/haccp-registratielast-test

Incidenten melden 

Waarom melden we incidenten? Het melden van incidenten en calamiteiten is bedoeld om te leren van de situatie en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Om te leren van incidenten, met zo min mogelijk administratieve last, is het belangrijk dat de zorgverleners weten welke incidenten ze moeten melden. Lees meer: 

https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/vakmanschap/verminderen-regeldruk/registraties-zorg-incidenten-calamiteiten

Leren van ervaringen 

JP van den Bent hanteert weinig regels en veel gezond verstand! 

Weinig regels en veel gezond verstand bij JP van den Bent | Kennisplein Gehandicaptensector

Deel deze pagina via: