Naar hoofdinhoud Naar footer

Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University)

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) wil bijdragen aan de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Samen met hen en met zorgprofessionals werkt de AWVB aan kennisontwikkeling en kennisdeling. Op basis van wetenschappelijk onderzoek maakt de academische werkplaats toegankelijke en direct toepasbare producten voor de praktijk.

De werkplaats onderscheidt vijf onderzoeksthema’s: 1) Eigen regie en ervaringsdeskundigheid 2) Familie 3) Kwaliteitszorg en vakmanschap 4) E-health en 5) Covid-19 (tijdelijk). Binnen deze thema’s doen de AWVB en haar samenwerkingspartners praktijkgericht onderzoek. 

Samenwerking binnen de AWVB

De AWVB is een structureel en duurzaam samenwerkingsverband tussen 16 zorgorganisaties (Amarant, Amerpoort, ASVZ, Cello, Dichterbij, Elver, Koraal, Lunet, Prisma, SDW, Severinus, Sherpa, S&L, SWZ, Tragel en Zuidwester), de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een licht verstandelijke beperking LFB en Tilburg University. De werkplaats maakt deel uit van Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn aan Tilburg University.

Lees meer

Deel deze pagina via:

Contactpersonen