Naar hoofdinhoud Naar footer

Ad van Ginneken over netwerk Samen Kunnen Kiezen

Ad van Ginneken is co-onderzoeker bij het netwerk Samen Kunnen Kiezen. Hij werkt op dit moment samen met post doc onderzoeker Noud Frielink aan onderzoek naar wat zelfbepaling voor mensen met een verstandelijke beperking betekent. Lees waarom hij meewerkt aan het onderzoek, wat hij doet en waar hij energie van krijgt.

Waarom doe je mee aan het onderzoek?

Ik vind het leuk en interessant om mijn ervaringsdeskundigheid te delen. Zelf kunnen kiezen is voor mij een belangrijk onderwerp en ik ben dan ook blij dat ik aan dit onderzoek kan deelnemen. Ik hoop op die manier mijn steentje bij te dragen aan meer kennis hierover.

Waar ben je nu mee bezig voor het onderzoek?

Ik ben nu erg druk met het geven van workshops en colleges, samen met Noud. Deze workshops en colleges gaan over het belang van zelf kunnen kiezen. Hierin kan  ik mijn ervaringsverhaal  delen met anderen.

Wat geeft je energie als je bezig bent voor het onderzoek?

Ik vind het altijd heel fijn als alles loopt zoals het gepland was, dat geeft me rust. Als we samen een workshop hebben gegeven en dat is goed gegaan, dan word ik daar heel blij van en geeft me dat een trots en voldaan gevoel. Ook word ik blij van de fijne samenwerking met de collega’s, we zijn een goed team.

Wat ga je doen om je doel te bereiken binnen het onderzoek?

Het onderzoek is een ontdekkingsreis. Na iedere stap weten we pas wat de nieuwe stap gaat zijn. Dat vind ik spannend, maar ook leuk. Ik zet mijn ervaringskennis daar graag bij in.

Wanneer ben je tevreden in het onderzoek?

Het allerbelangrijkste binnen het onderzoek vind ik de samenwerking met collega’s. Want als er in die samenwerking geen klik is, dan werkt het niet. Dus het samen dingen doen, met vertrouwen in elkaar, dat is belangrijk. Als dat blijft gaan zoals het nu gaat, ben ik heel tevreden.

Over Netwerk Samen Kunnen Kiezen

Netwerk Samen Kunnen Kiezen is een project binnen het programma Gewoon Bijzonder. Het project wil de autonomie voor mensen met een verstandelijke beperking verbeteren. Zodat mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag, en hun naasten, meer hun eigen keuzes kunnen maken en daar tevredener over zijn. Lees meer over dit project

Deel deze pagina via: