Naar hoofdinhoud Naar footer

Dubbelinterview: over slimme zorgtechnologie

Hoe gebruik je slimme zorgtechnolgie succesvol in de praktijk? Vilans-bestuursvoorzitter Mirella Minkman en bestuurder Brigitte Boon van Academy Het Dorp leggen in het dubbelinterview op ZonMw uit dat het tijd vergt.

Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat toepassingen écht worden gebruikt in de praktijk? En hoe kunnen digitale oplossingen bijdragen aan kwaliteit van leven en een hanteerbare werkdruk? In het dubbelinterview worden verschillende thema's besproken. Van schaarste, vergrijzing en corona als een kans tot aan een stip op de horizon zetten. Het komt aan bod want technologie wordt steeds vanzelfsprekender in de zorg.

Dubbelinterview

Per thema lichten Mirella Minkman (bestuursvoorzitter van Vilans en verbonden aan Tilburg University/TIAS als bijzonder hoogleraar Innovatie van organisatie en governance van integrale zorg) en Brigitte Boon (bestuurder van Academy het Dorp en bijzonder hoogleraar technologie gehandicaptenzorg) toe. Naast dat technologie kan bijdragen aan het verminderen van werkdruk, zoals het op afstand expertise inroepen, kan technologie ook bijdragen aan een zelfstandiger leven waarin mensen zelf de regie houden. 

Lees het dubbelinterview op ZonMw

Over ZonMw

Technologische innovaties kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit, veiligheid en kostenbeheersing in de zorg. Ook kunnen ICT-oplossingen er aan bijdragen dat patiënten een zelfstandiger leven kunnen leiden, of de regie over de zorg die zij ontvangen in eigen handen kunnen houden. Daarom vindt ZonMw het belangrijk om te investeren in e-health. Lees meer over ZonMw.

Over Innovatie-impuls

​Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Vilans en Academy Het Dorp coördineren het programma en voeren het uit. 

Bron

ZonMw

Deel deze pagina via:

Contactpersonen