Naar hoofdinhoud Naar footer

Henk Nies over 10 jaar ontregelen in de zorg

Het programma (Ont)Regel de Zorg bestaat dit jaar tien jaar. Toch zal het volgens Vilans-directeur strategie en organisatie Henk Nies nooit ‘af’ zijn, zo zegt hij in podcast Voorzorg van Zorgvisie. ‘Er komen altijd regels bij en dus zullen er altijd regels opgeruimd moeten worden.’ Bestuurder Irma Harmelink vertelt hoe ze in haar organisatie Elver permanent scherp blijft op nieuwe regels.

Het programma (Ont)Regel de Zorg bestaat dit jaar tien jaar. Toch zal het volgens Vilans-directeur strategie en organisatie Henk Nies nooit ‘af’ zijn, zo zegt hij in podcast Voorzorg van Zorgvisie. ‘Er komen altijd regels bij en dus zullen er altijd regels opgeruimd moeten worden.’ Bestuurder Irma Harmelink vertelt hoe ze in haar organisatie Elver permanent scherp blijft op nieuwe regels.

Henk Nies geeft in de 25e aflevering van podcast Voorzorg een voorbeeld uit zijn eigen organisatie. Toen zij op de centen moesten letten, bedacht een van de medewerkers van Vilans dat post-its alleen nog verkrijgbaar zouden zijn als deze vooraf aangevraagd werden. Het aanvraagformulier werd echter op den duur als belemmerend ervaren.

Deze podcast is hieronder te beluisteren in de embedded versie. Je kan hem uiteraard ook op een ander moment, in de auto of tijdens het hardlopen, luisteren op de bekende platforms als Spotify, Soundcloud en Apple Podcasts.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen