Naar hoofdinhoud Naar footer

Interview Marieke Gielissen - projectleider NAH-Trainingshuis

Gepubliceerd op: 07-10-2022

De waardevolle zorg die nu in het NAH-Trainingshuis wordt gegeven, is nog geen standaard zorgaanbod voor mensen met opgelopen hersenletsel. In dit interview lees je waarom Marieke Gielissen de rol als projectleider vervult.

Waarom doe je mee aan dit project?

Ik zie dat er, als het om zelfstandig wonen gaat, nog zoveel meer mogelijk is dan mensen soms zelf denken na het oplopen van hersenletsel. Ik zie ook dat de snelheid waarmee verbeteringen plaatsvinden steeds wat minder wordt, dat is een gegeven. Maar met de juiste ondersteuning en soms met de inzet van technologie kan zelfstandiger wonen haalbaar zijn. Om dat te bevorderen doe ik mee aan dit onderzoek.

Wat ga je doen om je doel te bereiken?

We hebben een geweldig team van kundige mensen enthousiast weten te maken voor dit onderzoek. Ik heb er veel zin in om samen met hen en met de cliënten voor wie we het doen de komende jaren het onderzoek uit te voeren. Als projectleider zorg ik voor de dagelijkse begeleiding van de uitvoerend onderzoeker, bewaak ik het tijdspad en zorg ik er vooral voor dat we elkaar weten te vinden wanneer dat nodig is.

Wanneer ben je tevreden?

Ik ben tevreden als ik cliënten persoonlijke doelen zie halen in het NAH-Trainingshuis. Als ze versteld staan van zichzelf en we daar binnen het NAH-Trainingshuis een steentje aan bij hebben mogen dragen.

Hoe wil je zorgprofessionals betrekken bij het onderzoek?

Samen maken we het NAH-Trainingshuis steeds beter. Het is niet voor niets dat één van onze onderzoeksvragen zich specifiek richt op de ervaringen en adviezen van cliënten, hun naasten en de zorgprofessionals zelf. Deze resultaten nemen we uiteraard mee in verbeteringen die we constant zullen blijven aanbrengen.

Lees meer

Deel deze pagina via: