Naar hoofdinhoud Naar footer

Longa’30 en Estinea maken meedoen van mensen met een beperking mogelijk

Estinea ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Zij zoeken voor mensen met een beperking naar dagbesteding die bij ze past en niet te ver weg is.

Zo kunnen mensen met een beperking meedoen met de samenleving. En zo voegen zij daar ook iets aan toe. Er wordt gekeken of het werk past bij wat zij zelf willen en kunnen. Ook is het belangrijk waar zij gelukkig en trots van worden.

Werkplekken bij voetbalclub Longa'30

Met ondersteuning van Alfons van Wolferen van Estinea houden de mannen met veel plezier de voetballocatie van Longa’30 in orde.

Elke dinsdag tijdens het voetbalseizoen vind je op en rond de voetbalvelden van Longa’30 een vaste groep van vijf man. Samen met begeleider Alfons zorgen Dick, Dennis, Henk-Jan, Joop en Jan ervoor dat de voetbalclub er mooi bij ligt. De sociale werkplekken zorgen ervoor dat de mannen op een zinvolle manier kunnen meedoen. Een win-win situatie voor iedereen.

LOL-stage

Ieder jaar wordt deze groep aangevuld met twee jongeren van de Hamelandschool. In de vorm van een LOL-stage (Leren op Locatie). De leerlingen leren sociale vaardigheden die in een werksituatie nodig zijn. Ook hebben ze plezier in het werken.

Waardevol sociaal werk

Voor Longa’30 zijn de sociale werkplekken een mooie aanvulling op de werkzaamheden die door vrijwilligers van de voetbalclub worden gedaan. Nu pakt deze groep een deel van de werkzaamheden die anders door vrijwilligers gedaan werden. Zij doen dit met veel plezier. Dat de groep van Estinea gewaardeerd wordt is wel duidelijk. De nu jaarlijkse beloning met patat en frikadellen aan het einde van het seizoen is erg bekend.

Estinea stimuleert participatie

Estinea zorgt ervoor dat ruim 750 medewerkers en meer dan 375 vrijwilligers, ruim 1.000 cliënten ondersteunen. Locaties van Estinea liggen meestal midden in een woonwijk. Ze zijn klein van opzet. De cliënten wonen alleen in een appartement. Zo kunnen cliënten – met hulp van mensen om hen heen – volop meedoen in de samenleving.

Lees meer over begeleid werken via Estinea

Deel deze pagina via: