Naar hoofdinhoud Naar footer

Podcastserie over gezinnen met een kind met een beperking

Mensenmensen is een podcastserie voor iedereen die zich afvraagt hoe ouders van een kind met een beperking omgaan met de vaak levenslange zorg en verantwoordelijkheid voor hun kind. Wat betekent dat voor hun leven en dat van hun familie en wat als zij het niet meer kunnen?

Regelmatig komt er een nieuwe aflevering van Mensenmensen uit. Elke aflevering heeft een ander onderwerp, zoals de eerste aflevering die gaat over een goed leven kunnen bieden aan iemand met een (ernstige meervoudige) beperking. De tweede aflevering gaat over een toekomst waarin de naasten er niet meer zijn of hun rol niet meer kunnen of willen vervullen. De derde podcast gaat over het gegeven dat het voor veel mensen met een beperking minder vanzelfsprekend is om een gevarieerd sociaal netwerk te hebben. 

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud.

Initiatiefnemer podcast Ouders van kind met beperking

De initiatiefnemer achter de podcast is Netwerk Rondom in samenwerking met onder andere EMB Nederland, vereniging Angelman Syndroom Nederland, handicapNL, KansPlus en Sien. Wil Molenaar, coach Sociale netwerken bij Netwerk Rondom, is de interviewer die het gesprek aangaat met ouders en familieleden.

Laatst bijgewerkt op: 12-04-2024

Deel deze pagina via: