Naar hoofdinhoud Naar footer

Portret van Linda Vos

Linda Vos (46 jaar) is drie jaar werkzaam voor Prisma (Hospice BaLaDe). Ze werkt met mensen met een beperking die zich in de palliatieve fase bevinden. In dit interview vertelt Linda wat werkgeluk voor haar betekent.

Wat is voor jou werkgeluk?

  • Toen mijn moeder overleed kreeg ik van mijn collega’s een bos bloemen met een prachtig en liefdevol kaartje. Om in zo’n moeilijke tijd op die manier steun van je collega’s te ontvangen is heel bijzonder om mee te maken. 
  • In mijn werk staat het zorgen voor mensen centraal, dit is ook mijn drijfveer. Persoonlijk vind ik het wel leuk om naast de zorg ook andere rollen te hebben. Zo kreeg ik de mogelijkheid van Prisma om mee te doen aan een onderzoek. Het geeft me veel energie om met diverse dingen bezig te zijn. 

Hoe neem je in het dagelijks werk mee wat je geleerd hebt van het werken met de geluksdoos?

  • Ik werd me weer bewust van hoeveel werkgeluk ik heb en hoeveel invloed ik daar zelf op uit kan oefenen. Wat heb ik om me heen? Wat gebeurt er? De doos helpt om boven te halen wat energie en werkgeluk geeft. Je weet het wel, maar je stapt er vaak onbewust overheen. Ik heb veel meer geluksmomenten dan ik dacht. 

Welke opdracht sprak jou het meest aan en waarom? 

  • De tekenopdracht; ik ben een beelddenker dus het was voor mij mooi om mijn geluk op een visuele manier te laten zien. Ook de prikkelende vragen hebben mij verrast. Er was een vraag over geur die ik gek vond, maar later zag ik dat geur voor cliënten ook erg belangrijk kan zijn (bijvoorbeeld de cliënt zijn of haar geurtje van thuis opspuiten, of de geur van buiten). 

Welke tip wil jij een collega meegeven voor meer plezier op de werkvloer?

  • Niet afwachten tot het aan komt waaien! Inzien wat je al hebt. Ik heb geleerd dat je je eigen werkgeluk mag creëren. Neem dan ook het initiatief om te doen waar je blij van wordt en deel dit met de mensen om je heen zodat ze er rekening mee kunnen houden. Zoek naar je kracht en waar je plezier van krijgt.

Deel deze pagina via: