Naar hoofdinhoud Naar footer

Praktijkverhalen over leren op de werkplek

Gepubliceerd op: 11-08-2020

Leren op de werkplek in 4 fasen

Als je aan het werk bent, leer je eigenlijk elke dag! Zo leer je in contact met de cliënt, collega’s, behandelaren en mantelzorgers. Leren doe je dus niet alleen tijdens een training of opleiding. Bij leren gaat het ook over het uitwisselen, reflecteren en toepassen van kennis en vaardigheden óp of nabij je eigen werkplek. Dit doe je alleen, of samen met je team. In de pdf onderaan deze pagina vind je meer informatie over het leren op de werkplek in 4 fases en 7 inspirerende voorbeelden. 

Leren en ontwikkelen bij Philadelphia

Zorgorganisatie Philadelphia wil leren en ontwikkelen in de teams op verschillende manieren een boost te geven, met onder andere de mobiele telefoon. Onderwijskundige Ellen Hasselerharm vertelt over de stappen die het Philadelphia Leerhuis zet.

Lees het verhaal van Philadelphia

Bewegend leren in de zorgpraktijk

Bewegen helpt bij leren en de cognitieve ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Maar tegenwoordig zitten we teveel en bewegen we te weinig. Hoe zet je interactieve bewegingstechnologie in bij het leren in de zorg? Jan-Paul de Beer, chief Springlab vertelt hoe serious gaming hieraan kan bijdragen.

Lees het verhaal van Springlab

Lees meer over leren op de werkplek

Downloads

Deel deze pagina via: