Naar hoofdinhoud Naar footer

's Heeren Loo heeft een podcastserie over leven met een LVB: '1 op de 17'

Wist je dat 1 op de 17 Nederlanders een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft? Vaak merk of zie je een LVB niet meteen aan iemand en soms is het zelfs helemaal niet bekend. Daarom lanceert 's Heeren Loo een podcastserie over leven met een LVB genaamd '1 op de 17'.

In 7 afleveringen hoor je de gesprekken tussen gezinsbehandelaar Maria Proost en mensen met een LVB en verschillende professionals. Allerlei vragen worden besproken, over bijvoorbeeld schoolkeuzes, regels op de werkvloer en zwaardere onderwerpen als trauma's en contact met de politie. 

Luister alle afleveringen

Vanaf dinsdag 31 mei 2022 verscheen er elke week een nieuwe podcast. De 7 afleveringen zijn nu te beluisteren via Spotify, Apple Music en alle andere podcastapps. Zo hoor je in de eerste aflevering Miranda, 35 jaar en ervaringsdeskundige. "Waar ik soms moeite mee heb is dat de buitenwereld mij niet altijd neemt zoals ik ben. Ik hoop dat door deze podcast luisteraars anders gaan kijken naar mensen met een lichte verstandelijke beperking."

's Heeren Loo

Ook 's Heeren Loo hoopt met deze podcast meer begrip en herkenning voor mensen met een licht verstandelijke beperking te creëren. Volgens 's Heeren Loo is de eerste stap: herken mensen met een LVB. Ontdek meer op de website van 's Heeren Loo, zoals een checklist, informatieve video's en persoonlijke verhalen. Lees hier het nieuwsartikel op de website van 's Heeren Loo.

Laatst bijgewerkt op: 28-11-2023

Deel deze pagina via: