Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugblik Innovatie-impuls 1

In de gehandicaptenzorg zijn veel mooie initiatieven voor technologische innovatie.

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg hebben Academy het Dorp en Vilans tussen 2018 en 2022 tips, handreikingen en succesverhalen verzameld en verspreid, zodat het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker wordt technologie toe te passen in de zorg. Zij deden dat samen met adviseurs, experts en veldspecialisten.

YouTube video thumbnail

Achtergrond Innovatie-impuls

De Innovatie-impuls was onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met dit programma wilde het ministerie de gehandicaptenzorg meer passend maken en beter voorbereiden op de toekomst. Dit programma liep van 2019 tot en met 2022 en is na drie jaar afgesloten, lees het eindrapport onderaan de pagina bij downloads. 

Innovatie-Route

Eén van de resultaten is de Innovatie-Route. Die helpt organisaties stap voor stap om (de juiste) technologie te gebruiken. Technologie die écht bijdraagt aan meer zelfstandigheid, eigenwaarde en eigen regie voor mensen met een beperking. Technologie waar medewerkers écht goed mee kunnen werken en als waardevol ervaren.  

Downloads

Deel deze pagina via: