Naar hoofdinhoud Naar footer

Vlog - Dankzij Maatjesproject samen leuke dingen doen

Gepubliceerd op: 17-12-2020

Arthur Frohn is ervaringsdeskundige cliënt bij Amerpoort. Hij woont ambulant, en door de maatregelen rondom corona voelde hij zich af en toe een beetje eenzaam. Via het Maatjesproject vond hij een leuk maatje.

YouTube video thumbnail

Coosje is het maatje van Arthur. Zij vertelt: ‘Het Maatjesproject is een fantastisch project. Daarbij kunnen mensen die graag maatje willen worden en mensen die graag een maatje zouden willen zich inschrijven. En zo heb ik Arthur ontmoet.’ Arthur en Coosje maakten samen deze vlog, waarin ze vertellen over het Maatjesproject.

Voldoening

‘Ik heb me ingeschreven omdat ik graag maatje wilde worden’, gaat Coosje verder. ‘Het geeft veel voldoening. Het is heel gezellig om maatjes te zijn met Arthur. We ondernemen allerlei leuke dingen. Ik help Arthur en ik vind het zelf ook superleuk.’

‘Het is vrijwilligerswerk maar het voelt helemaal niet als werk’, zegt Coosje. ‘Ik heb er zelf ook heel veel plezier in.’

Meer weten over het Maatjesproject?

Ken je iemand die een maatje zoekt? Of iemand die een maatje wil worden? Bekijk de website van het Maatjesproject. Daar vind je alle informatie, je kunt bijvoorbeeld zien of er een Maatjesproject in jouw regio is.

Deel deze pagina via: