Naar hoofdinhoud Naar footer

Column: Waaruit haal jij werkplezier of wat maakt jouw werk leuk?

Elke dag creëer ik geluksmomenten voor de klanten waar ik mee werk. Zo probeer ik hun talenten te ontdekken en een zo goed mogelijk leven te laten leven.

Als ik een cliënt zie genieten van de muziek vanuit de BIM-werkwijze, of we zijn samen aan het schilderen met de voeten omdat je handen even niet willen... En ik ontvang een glimlach, dan denk ik: 'Yes wat heerlijk!'

Ook met klankschalen of shantala ontvang ik geregeld mooie momenten die maken dat ik denk: 'daar doe ik het voor'. Maar dat gevoel krijg ik ook als de handen en voeten ontspannen van cliënten of ik zie een ontspanning in het gezicht ontstaan.

De veelzijdigheid in het werk maakt dat het nooit saai is en elke dag een feestje is om te werken met prachtige mensen. 

Door deze geluksmomenten van cliënten word ik zelf ook blij. Ik zie dus elke dag de zon schijnen. Daarnaast zoek ik dingen in mijn werk op die mijn cliënten en collega's opvrolijken. De veelzijdigheid in het werk maakt dat het nooit saai is en elke dag een feestje is om te werken met prachtige mensen. Ik hoop altijd een klein zaadje te planten om te ontkiemen tot een mooie boom vol verwondering en passie voor dit mooie werk.

Mijn boodschap is dan ook: Blijf jezelf ontwikkelen en prikkelen door het bezoeken van symposia of workshops. Leun niet achterover maar neem zelf initiatief tot ontplooiing, want juist daardoor groeit je plezier in werk. Kies je geluk, dat is het belangrijkste element wat je een mens toewenst. Vanuit dat geluk creëer je werkplezier.

Lees meer

Deel deze pagina via: