Toon zoekbalkToon menu

Transcafé LVB


Ook mensen met een licht verstandelijke beperking hebben soms transgender gevoelens. Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep.

Praktische informatie

Wat is transgender?

Als je transgender bent voel je je vaak niet prettig in je eigen lijf. Je voelt je bijvoorbeeld man terwijl je een vrouwenlijf hebt. Of je voelt je vrouw terwijl je een mannenlijf hebt. Of je voelt je man en vrouw. Of juist geen van beide. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking hebben soms transgender gevoelens.

Transcafé LVB

Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep. De groep heet Transcafé LVB 4 keer per jaar organiseert Transcafé LVB een bijeenkomst. Op deze website vind je meer informatie over de groep. De andere data zijn 10 september en 17 december 2022. Ook op 4 juni tijdens Utrecht Pride, 's middags.

Begeleiding

De bijeenkomsten van Transcafé LVB worden begeleid door een vast team van Transvisie vrijwilligers. Transvisie zet zich in voor transgender mensen. Transvisie organiseert contact met andere transgendermensen, geeft informatie, voorlichting en komt op voor transgender mensen. De meeste vrijwilligers van Transcafé LVB hebben ervaring met het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van deze vrijwilligers zijn zelf ook transgender. Sommige vrijwilligers zijn transgender en hebben een licht verstandelijk beperking. Iedere bijeenkomst organiseren we samen met een andere zorgorganisatie in Nederland. Zodat Transcafé LVB voor iedereen een keer dichtbij is.