Toon zoekbalkToon menu

Twinkelsessie Buurtcirkel


Kom naar de Twinkelsessie: Verbinding in de wijk met Buurtcirkel

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 21 juni 2022
  • Tijdstip: van 13.00 tot 15.00 uur
  • Waar: online
  • Kosten: gratis
  • Voor wie: bestuurders, managers, projectleiders, (persoonlijk) begeleiders en coaches in de gehandicaptenzorg
  • Aanmelden: via deze link
Twinkels zijn inspirerende voorbeelden voor persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector. Ze komen uit Begeleiding à la carte van Volwaardig leven, een programma van het ministerie van VWS. Binnenkort verschijnen er nieuwe Twinkels, waaronder de Twinkel over Buurtcirkel. Als extraatje organiseren we op 19 april een online Twinkelsessie over de Buurtcirkel. Bedoeld voor netwerkers die kansen zien voor ontmoeting en verbinding in de wijk en interesse hebben in het concept Buurtcirkel.

“Een laagdrempelige manier om ontmoeting en verbinding tot stand te brengen”. Dat is Buurtcirkel. Met de ondersteuning van Buurtcirkel neemt het gevoel van ertoe doen, en het gevoel van ergens bij horen, enorm toe. Buurtcirkel is een initiatief van Pameijer/+Vijf. Wil je meer weten, of wil je zelf ook een Buurtcirkel starten? Kom dan naar onze (online) interactieve Twinkelsessie.

Sociale netwerk

Op 21 juni kun je kennismaken met het sociale netwerk Buurtcirkel. Tijdens deze Twinkelsessie neemt Richard van Vliet van Pameijer /+Vijf je mee in het gedachtegoed van Buurtcirkel. Zo hoor je onder meer het persoonlijke verhaal van één van de deelnemers, kun je ervaren hoe het is om je kwetsbaarheid te delen en gaan we in gesprek over ambities, uitdagingen en oplossingen voor (meer) verbinding in de wijk.

Voor wie?

De Twinkelsessie is bedoeld voor netwerkers die kansen zien om ontmoeting en verbinding in de wijk tot stand te brengen en interesse hebben in het concept Buurtcirkel. We richten ons op organisaties voor mensen met een beperking, bestuurders, managers, projectleiders, (persoonlijk) begeleiders en coaches.

Over Buurtcirkel

Een Buurtcirkel bestaat uit 9-12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen en allemaal een hulpvraag hebben, groot of klein. Samen vormen zij een netwerk waarop zij in het dagelijks leven kunnen terugvallen. Iedereen in een Buurtcirkel helpt elkaar vanuit zijn eigen talenten en wordt daarbij ondersteund door een vrijwilliger en een professionele Buurtcirkelcoach. Zo leren deelnemers zelfstandiger leven en zich makkelijker bewegen in de samenleving waardoor de vraag naar zorg en ondersteuning afneemt. Buurtcirkel is doorontwikkeld binnen Begeleiding à la carte van Volwaardig leven, een programma van VWS. Lees meer.