Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

40 tools voor betere zorg aan mensen met een LVB en middelengebruik 09/09/2019

Het is zover: de leidraad LVB in het vizier staat online! Ga aan de slag met 40 tools en methoden, waarmee je mensen met LVB en problematisch middelengebruik kunt ondersteunen. De leidraad is ontwikkeld in samenwerking met Neomi van Duijvenbode en Joanneke van der Nagel van Tactus Verslavingszorg.

lvb-vizier-gewoon-bijzonderDe leidraad LVB in het vizier geeft een overzicht van kennisproducten rondom de ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen. De leidraad is zowel offline als online te gebruiken. Maar hoe pas je de leidraad nu toe in je organisatie? We zetten de 10 tips voor je op een rij.

Ga naar de leidraad

Ga naar de visie

Ga naar de 40 kennisproducten

Actief leernetwerk

lvb-gewoon-bijzonderBen jij betrokken bij mensen met een verstandelijke beperking én verslavingszorg? En heb jij interesse om mee te doen in het leernetwerk ‘LVB in het vizier’? In het leernetwerk werk je als organisatie aan een eigen verandervraagstuk en ben je actief betrokken bij het implementeren van de leidraad in jouw organisatie. Ben je een organisatie in de gehandicaptenzorg en werk je samen met de verslavingszorg, of heb je die intentie, meld je dan samen aan voor dit begeleidingstraject.

Gewoon Bijzonder

Het project LVB in het vizier is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.