Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

Nieuwe update instrumentenbox seksuele diversiteit 18/12/2017

In 2015 stelden COC, LFB en Vilans in het project Zonder Stempel de instrumentenbox seksuele diversiteit samen. In de box vind je een overzicht van instrumenten die begeleiders kunnen gebruiken bij het bespreekbaar maken en ondersteunen/begeleiden van cliënten in de bewustwording van seksuele diversiteit of genderidentiteit.

update-instrumentenbox-seksuele-diversiteit-begeleider-begeleiders

update-instrumentenbox-seksuele-diversiteit-begeleiders-lfb-coc

Ambassadeurduo’s

Ambassadeursduo’s bestaande uit een cliënt en een begeleider zet zich in om het onderwerp seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Veel begeleiders zijn zich er nog niet van bewust en ook heerst er nog een taboe rondom LHBT binnen de gehandicaptensector. De ambassadeurs houden presentaties binnen organisaties, maar zij staan ook op informatiemarkten. Zo promoten zij ook de instrumenten box.

Nieuwe update

In 2017 is de instrumenten box seksuele diversiteit is geüpdatet. Door extra financiering van het Oranje Fonds konden we de box weer een goede opfrisbeurt geven. We hebben veel nieuw materiaal gevonden voor in de instrumenten box, ook samen met de ambassadeurs en betrokken zorginstellingen. In de box zijn veel nieuwe links, werkvormen en tips te vinden, dus neem een kijkje! Gebruik deze box om samen met je team het gesprek aan het gaan over LHBT en om cliënten met LHBT gevoelens te ondersteunen.

Mis je nog materialen in de instrumenten box? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar l.delmee@vilans.nl

Meer lezen:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.